10 ایربگ و سیستم ایمنی هوشمند
فناوری هوشمند به شما در حفظ امنیت کمک می کند. این مجموعه جامع استاندارد با شش ویژگی ایمنی پیشرفته برای کمک به شما در جلوگیری از آسیب طراحی شده است. این سیستم شامل کنترل پایداری پیشرفته خودرو (VSC) ، کنترل کشش (TRAC) ، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) ، توزیع نیروی الکترونیکی ترمز (EBD) ، کمک ترمز (BA) و فناوری توقف هوشمند (SST) است.
در حقیقت ESP مخفف Electronic Stability Program است که برای بالابردن پایداری خودرو رو آن نصب میشود.
این تکنولوژی زمانی که متوجه میشود کنترل از دست راننده خارج شده سعی میکند با کنترل کردن فرمان و در بعضی موارد ترمزها و حتی کم کردن نیروی پیشرانه، کنترل از دست رفته خودرو را برگرداند و به راننده کمک کند مسیر خود را به راحتی و بدون لغزش طی کند. جالب است بدانید که بر اساس تحقیقی که صورت گرفته، با استفاده از سیستم ESP، یک سوم از تصادفها کاسته میشود که نشاندهنده اهمیت این سیستم در کنترل و امنیت خودرو است.
سیستم کنترل کشش (Traction Control): ترکشن کنترل طراحی شده تا هنگام از دست رفتن چسبندگی چرخ های محرک خودرو، به بازگشت این چسبندگی و سهولت کنترل خودرو کمک کند. در واقع این سیستم هر زمانی که چرخها اصطکاک کافی با زمین، برای انتقال گشتاور موتور خودرو به جاده را نداشته باشند، وارد عمل میشود.
سیستم ترمز ضدقفل (Anti-lock braking systems) : در بيان ساده دستگاهي الکترونيکی هستند که در هنگام ترمزگيری باکنترل فشار (قطع و وصل کردن فشار) هيدروليک در کسری از ثانيه ارتباط لنت با ديسک يا کاسه را برقرار و قطع می کنند و تکرار سريع و مداوم اين عمل باعث از ميان رفتن حالت بلوکه کردن يا قفل کردن ترمزها ميشود .
اهميت اين گونه ترمزها نيز بيشتر در سطوح خيس و لغزنده يا ترمزگيري در سرعتهاي بالا بيشتر نمايان ميشود .
سیستم ترمز EBD (مخفف عبارت Electronic Brake force Distribution )، در واقع نوعی کمک ترمز محسوب می شود که وظیفه آن توزیع الکترونیکی نیروی ترمز بین چرخ ها می باشد، سیستم ای بی دی را می توان تقسیم کننده الکترونیکی نیروی ترمز نامید که به تناسب وزن وارد شده بر هر چرخ ، نیروی ترمز را بین چرخ های جلو ، عقب ، چپ و راست تقسيم می كند.
سیستم کمکی ترمز یا اBA (Brake assist) که با نام سیستم دستیار ترمز نیز شناخته می شود امروز در بیشتر خودروهای روز دنیا به کار گرفته می شود چرا که نقش اساسی در جلوگیری از بروز حادثه در ترمز های ناگهانی را ایفا می کند. تحقیقات نشان داده است بیشتر رانندگان در شرایط حساس و ناگهانی از فشردن کافی پدال گاز خوداری می کنند. به عبارتی در زمانی یک مانع بصورت ناگهانی در جلو خودروی در حال حرکت ظاهر شود راننده پدال را با فشار کافی نمی فشارد و در نتیجه آن خودرو نمی تواند قبل از برخورد با مانع متوقف شود. دلیل این امر هم مشخص است چرا که در گذشته که سیستم ضد قفل ABS وجود نداشت رانندگان برای جلوگیری از قفل شدن چرخ ها و در نتیجه آن سر خوردن خودرو هیچگاه ترمز را با حداکثر فشار استفاده نمی کردند. تحقیقات فوق نشان می دهد که هنوز هم این عادت در رانندگان وجود دارد و در مواقع حساس از تمامی توان ترمز استفاده نمی کنند. به همین دلیل مهندسان به دنبال راه کاری برای استفاده از حداکثر توان ترمز خودرو افتاده که نتیجه آن سیستم کمکی ترمز یا همان BAاست.